Termékdíjköteles elektronikai termékekkel foglalkozik? Ellenőrizze, hogy ténylegesen fizetni kell-e utána!

A közelmúltban történt változások miatt, a termékdíjköteles elektronikai termékek körén változtattak a legnagyobb mértékben, ugyanis a vámtarifaszámok mellett a termékek működésének megfogalmazásán is módosítottak.

Éppen ezért az elektromos és elektronikai termékek körében nem elegendő a tarifális besorolást megadni. Érdemes megvizsgálni termékeink megnevezését, illetve működésének meghatározását, ugyanis ha nem egyezik a törvényben leírt szövegezéssel, akkor a termék nem termékdíjköteles!

 

Lássunk egy példát!

Antennákat importálok Németországból, mely termék vámtarifaszáma 8543 70 30, a beérkezett számla alapján. DE! a termékdíj törvényben az antenna kifejezés nem található, csak az antenna erősítő. Tehát à a termékdíj törvényben található VTSZ szám alapján az antenna termékdíjköteles, de a szövegezés nem illik a termékemre, így mégsem kell utána termékdíjat fizetnem.

 

Figyelem! Amennyiben elektromos termékekkel foglalkoznak, érdemes átvizsgálni termékeiket ezen szempontok alapján, hiszen előfordulhat, hogy ezzel csökkentheti költségeit!

További információkért, IDE kattintva felteheti kérdéseit!