Irodai papír

2015. január 1-jei változás által vezették be azt az új kategóriát. NEM a reklámhordozó papír helyett, ez egy teljesen új kategória.

Íme a definíciója:

Információ hordozására alkalmas író-, nyomtató- vagy fénymásolópapír, amely további megmunkálás nélkül alkalmas írásra, nyomtatásra vagy fénymásolásra.

Ami megkülönbözteti a reklámhordozó papírtól: az irodai papírnál nem számít a gazdasági reklám.

Az alábbi vámtarifaszámú termékek tartoznak ide:

 

Megnevezés    Vámtarifaszám és        Termékdíjtétel
     HR, KN alszám             (Ft/Kg)
Nem bevont papír és karton írásra, nyomtatásra vagy más grafikai célra tekercsben vagy téglalap alakú ívben bármilyen méretben a végfelhasználó számára kiszerelve kivéve: könyv alappapír;             4802                 19
Papír és karton egyik vagy mindkét oldalán kaolinnal (kínai agyaggal) vagy más szervetlen anyaggal bevonva, kötőanyag felhasználásával is, de más bevonat nélkül, felületileg színezett, díszített vagy nyomtatott is, tekercsben vagy téglalap (beleértve a négyzet) alakú ívben, bármilyen méretben írásra, nyomtatásra vagy más grafikai célra a végfelhasználó számára kiszerelve kivéve: könyv alappapír;             4810
Regiszter, jegyzetfüzet (notesz), írótömb, előjegyzési jegyzettömb, napló és hasonló termék, írómappa, iratrendező (cserélhető lapokkal vagy más), dosszié, iratborító, sokszorosított üzleti űrlap, karbon betétlapos tömb és más irodaszer papírból vagy kartonból; album, minták vagy gyűjtemények számára papírból vagy kartonból kivéve: a reklámhordozó papírnak minősülő termékeket             4820

Milyen termékek tartoznak ide?

  • azon nyomtatványok, melyekben előírás van arra, hogy mit hova kell írni: szállítólevél, nyugtatömb,szállítólevél,menetlevél, kiküldetési rendelvény.
  • üres nyomtatványok, melyek lehetőséget biztosítanak a kézi írással történő jegyzetelésre: jegyzettömb, jegyzetfüzet, etikett címke.
  • nyomtatásra, fénymásolásra alkalmas papírok: nyomtató papír,fénymásoló papír
  • illetve ezen nyomtatványok tárolására szolgáló termékek: irattartó papucs, irattartó tömb

 

+ információ az irodai papírhoz:

Ha a termék reklámhordozó és irodai papírnak számít egyben, akkor 85 Ft/kg. termékdíj terheli,tehát reklámhordozó papírnak minősül.